Wie ben ik?

edelwijs

Ik ben Sietske Jansma

In 1977 geboren in Rotterdam en alweer 28 jaar gelukkig in Amsterdam.

In 2003 ben ik afgestudeerd in de Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels ben ik 10 jaar werkzaam als docent, trainer en ontwikkelaar bij de opleiding Toegepaste Psychologie en voor studentenzaken bij de Hogeschool van Amsterdam coach ik studenten die twijfelen over hun studie.

In 2020 en 2022 heb ik twee coachingsopleidingen gevolgd bij Coach- en Trainingsbureau NONONS in Amsterdam. Ook ben ik gecertificeerd MapsTell guide. Mijn passie gaat over verbinding tussen mensen tot stand brengen, mensen ondersteunen in hun ontwikkeling en daarmee bijdragen aan het mooier maken van de wereld. Daarnaast ben ik de trotse moeder van twee dochters. Elk met hun eigen, unieke, krachtige karakter, die de wereld op hun manier mooier maken.

 

Literatuur waar ik me op baseer :

Cuppen, H. (2017). Liefdesbang. Overwin verlatingsangst en bindingsangst. (13de druk). Uitgeverij AnkhHermes.

Day, L. (2006). Erger wordt het niet. Boekerij.

Johnson, S. (2022). Houd me vast. (41ste druk). Kosmos Uitgevers.

Johnson, S. (2013). Laat me niet los. (2de druk). Kosmos Uitgevers.

Heller, R. S. F. & Levine, A. (2016). Verbonden. Hechting & Liefde. Boom uitgevers.

Geurtz, J. (2021). Verslaafd aan liefde. Ambo, (58ste druk). Anthos uitgeverij.

Gottman, J. M. (2015). The seven principles for making marriage work. (2sd edition). Harmony books.

Klerk, A. (2021). Psychologie van een gebroken hart. (2de druk). Uitgeverij AnkhHermes.

Nagoski, E. (2022). Kom als jezelf. (2de druk). Levboeken.

 

En inspiratie door opleiding bij: NONONS opleiding training coaching

Ik denk dat Sietske een erg directe en scherpe coach is. Als ik bijvoorbeeld ergens iets van ambivalentie toonde merkte Sietske dit vrijwel meteen op en hier wist ze me vervolgens op een respectvolle manier mee te confronteren. Ik zou mijn coachtraject als zeer effectief typeren. Doordat Sietske mij stimuleerde om erg to the point te zijn lukte het in dit traject goed om snel tot de kern te komen. Hierdoor kon ik vrij snel effectieve actiestappen zetten. Dit maakt dat ik mijn leven per juni dit jaar op een totaal andere manier ga inrichten. Dit had ik eerder niet voor ogen gehouden. Dat er in een relatief korte periode een voor mij erg grote verandering heeft plaatsgevonden, vind ik opvallend te noemen.
Terence